Πανίκος Χάμπας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στη Κ. Ζώδια στις 4 Μαΐου 1963. Είναι παντρεμένος με την Έλενα Παντοπώλη απο την Άσσια και έχουν δύο θυγατέρες, τη Βασιλική και τη Χαρά.

Απο δεκατριών χρονών εντάχθηκε στις γραμμές του Λαϊκού Κινήματος απο το μαθητικό Κίνημα ΠΕΟΜ.

Σπούδασε στην Σόφια και είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Διοίκησης και Κοινωνικών Επιστήμων, είναι Πολιτικός Επιστήμονας.

Από το 1987 εργάζεται στην ΕΚΑ και πέρασε απο τα πόστα του Γραμματέα του Τμήματος Αγροτικής Νεολαίας ΕΚΑ, Βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας, Επαρχιακός Γραμματέας ΕΚΑ Λευκωσίας και Κερύνειας και στο 13ον Παγκύπριο Συνέδριο τον Μάρτιο του 2009 εκλέγηκε Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ.

Απο το 1987 είναι μέλος του ΑΚΕΛ και από το 1995 είναι μέλος της Κ.Ε. ΑΚΕΛ.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ στην Έγκωμη.

Από το 1994 συμμετείχε ενεργά στο Συμβούλιο Νέων Αγροτών των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (CEJA). Έχει λάβει μέρος σε αρκετά Ευρωπαϊκά Σεμινάρια και Συνέδρια για θέματα που αφορούν την Αγροτική Οικονομία, το Περιβάλλον, καθώς επίσης και για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Το Υπουργικό Συμβούλιο τον όρισε αναπληρωτή μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.).

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ του Διοικητικού Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, στην Επιτροπή Ιεραρχικών Προσφυγών του Αναδασμού.

Διετέλεσε Γραμματέας Φοιτητικών Προβλημάτων ΠΟΦΝΕ (ΠΟΦΕΝ) και ιδρυτικό μέλος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου. Είναι Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστεράς Νέες Δυνάμεις. Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος των Ευρωπαϊκών θεμάτων και της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.